Om begravning

Mer information på Svenska kyrkans hemsida!

 

Information och bokning

Pastorsexpeditionen, tel. 20 70 76.
Telefontider: Måndag-torsdag 9-12, 13-16 samt fredag 9-12.
Besökstider: Måndag-fredag 9-12.
E-post: adolf-fredrik.forsamling@svenskakyrkan.se

Församlingen har en festlokal som kan bokas för möten och konferenser, dop-, bröllops- och begravningsarrangemang. Vi hjälper gärna till med förtäring och servering om så önskas.
Information och bokning Göta Levin, tel 402 04 81. Läs mer >

 

Begravningsrutiner i Adolf Fredriks församling

Kommentar angående program ”Uppdrag granskning” 7 maj 2007
Läs mer >

 

Körsång

I samband med dop/ vigsel/ begravning finns det möjlighet att engagera någon av församlingens körer (ensembler), både för körsång och för att stärka församlingssången. Kontakta någon av församlingens musiker!

 

Begravning

En begravningsgudstjänst är ett avsked. Därför är det viktigt att de sörjande kan se tillbaka på avskedet som inte bara en svår stund, utan också som en fin och minnesvärd högtid.

Begravning

En begravningsgudstjänst är också, och inte minst, en överlåtelse. Den som döden har tagit ifrån oss, får vi i gudstjänsten överlämna åt Guds barmhärtighet. Gudstjänstens avsked och överlåtelse hjälper oss att utan oro både minnas och lämna de döda för att leva för de levande.

Gudstjänsten följer en fast struktur, men det finns stora möjligheter att utforma den på ett personligt sätt och efter den bortgångnes eventuella egna önskemål.

Möjlighet till gravplats på Adolf Fredriks kyrkogård finns i minneslunden. Begravning är kostnadsfri för församlingsmedlemmar.

Bårtäcke

Präster och diakon finns för samtal för dem som mist någon anhörig och som behöver prata om de frågor och känslor som uppstår.

Församlingen har ingen sorgegrupp utan vi hänvisar till Gustaf Vasas församling och Maria Hjortstorp, som är diakon där. Tel 08-690 52 87, Sjukhuskyrkan, Sabbatsbergsområdet. Se även avsnittet om diakoni Sorgegrupp på Norrmalm.

Begravningsblommor på kyrkogården
Begravningsblommor på kyrkogården

Svenska kyrkans logotyp

Adolf Fredriks församling
Besöksadress: Holländargatan 16
Postadress: Box 3270
103 65 Stockholm
Telefon: 08-20 70 76