Expeditionen

Adolf Fredriks församling

Hitta hit - detaljerad karta >

 • Besöksadress: Holländargatan 16
 • Besöksadress kyrkan: Holländargatan 14
 • Postadress: Box 3270
  103 65 Stockholm
 • Tel: 08-20 70 76
 • Fax: 08-20 49 12
  Telefontider: Måndag-torsdag 9-12, 13-16 samt fredag 9-12. OBS! Onsdagar på förmiddagar svarar Stockholms stift.

  Besökstider: Måndag, tisdag, torsdag och fredag 9-12.
 • Gudstjänstinformation:
  08-20 70 76
 • Musikinformation:
  08-402 04 87

Generell e-postadress till församlingen:
adolf-fredrik.forsamling@svenskakyrkan.se

Jourtelefon vid akuta ärenden

Tillförordnad kyrkoherde Annika Millde,
073-800 25 00.

 

Nils-Henrik Nilsson

I mars 2016 kom beskedet att vår fd kyrkoherde Nils-Henrik Nilsson, på eget initiativ och av personliga skäl, beslutat att lämna sitt ämbete som präst och därmed avsluta sitt uppdrag i Adolf Fredriks församling.

Vi tackar Nils-Henrik för hans gärning i församlingen under 10 år och önskar honom allt gott i framtiden!

 

Kontaktformulär

Här kan du skicka ett meddelande direkt, utan att använda ditt e‑postprogram.

Du kan tabba dig ner genom fälten.

Välj mottagare:

Ämne:

Meddelande:

Ditt namn:

Din e-postadress:

Ditt telefonnummer:

 

Intresseanmälan för tjänst/aktivitet

Här kan du anmäla ditt intresse för våra tjänster samt olika aktiviteter och grupper.

Välj tjänst/aktivitet/grupp

Ditt namn:

Din fullständiga adress:

Din e-postadress:

Ditt telefonnummer:

 

Om sajten

Webbdesign 2009: Monarda HB >

För innehållet svarar Adolf Fredriks församling. Kontakt: Monika Backlund

Fotografer: Katarina Dahlbäck, Peter Åström, Monika Backlund, Tove Liljeholm, Susanne Carlsson, Emelie Power, Jacob Engvall, Leonard Henriksson, Lars Forslin, Paul Brown, Lennart Dannstedt, Sofie Levin, Lars Gullnäs, David Spak, Johannes Colding, Lino Du Rietz, Binniam Eskender m fl.

Kontakt

Våra medarbetare

 

Präster, diakon, församlingspedagog

 

Annika MilldeAnnika Millde

Komminister
Tillförordnad kyrkoherde

Telefon 08-402 04 71
073-800 25 00

Jag leder och fördelar arbetet i Adolf Fredriks församling. Min uppgift är att som chef på arbetsplatsen ta till vara och utveckla alla anställdas kompetens på bästa sätt. På det sättet vill jag göra det möjligt att gemensamt arbeta för att nå de mål som församlingen har ställt upp i församlingsinstruktionen.

annika.millde@svenskakyrkan.se

Ingemar ClaessonIngemar Claesson

Vik. komminister

Telefon 0708-69 97 78

ingemar.h.claesson@gmail.com

Läs mer!

Lena Olsson Fogelberg

Lena Olsson Fogelberg

Vik. komminister

Telefon 073-091 60 07

lena.fogelberg@svenskakyrkan.se

Jag har tidigare tjänstgjort i Öster-haninge församling i Stockholms stift och i Räpplinge Högsrums församlingar på Öland i Växjö stift. Dessutom har jag varit lärare i ämnet kateketik på pastoralinstitutet i Uppsala där blivande präster tidigare utbildades. Jag arbetar i Adolf Fredriks församling maj–oktober 2016. Det innebär möten med konfirmander, barn och unga, att delta i gudstjänstliv och de olika kyrkliga handlingarna, enskilda samtal m m. Jag ser fram emot gott samarbete och många intressanta möten.

 

Anna Levin

Präst

Telefon 08-402 04 83

anna.levin@svenskakyrkan.se

Jag är präst med inriktning mot barn och ungdomar. Det innebär att leda babygudstjänster en gång i månaden, hälsa på i Öppen förskola, hålla i och planera konfirmandverksamheten och vara med i utbildningen för de unga ledarna. Det är oftast jag som har Mässa för alla åldrar en gång i månaden. Att möta skolor som kommer hit på besök ingår också i jobbet. Jag håller gudstjänster, dop, vigslar och begravningar, samt är tillgänglig för enskilda samtal där prästens absoluta tystnadsplikt gäller. Jag har världens bästa jobb och ser fram emot goda möten och samtal.


Annika PerssonAnnika Persson
Diakon

Telefon 08-402 04 82
070-685 95 80

annika.b.persson@svenskakyrkan.se

Telefontid:
måndag 15-17, onsdag 9-11

Diakoni betyder tjänst och omsorg och kan beskrivas som den kristna tron omsatt i praktisk handling. Det är att visa omsorg om och stödja medmänniskor i livets olika skeden.
En diakon har social eller omsorgsinriktad utbildning på högskolenivå och är vigd till tjänst i Svenska kyrkan.

Behöver du någon att prata med, kostnadsfria stödjande samtal under tystnadsplikt? Har du behov av att delta i en sorgegrupp eller delta i någon av församlingens övriga aktiviteter? Har du lust att göra en ideell insats i församlingen? Behöver du hjälp och stöd kring din ekonomi, söka pengar i stiftelser eller fonder? Hjälp i kontakt med myndigheter och institutioner? Behöver du eller någon du vet få ett hembesök? Eller har du andra frågor, tankar och funderingar är du välkommen att höra av dig.

Lovisa TengelinLovisa Tengelin

Församlingspedagog

Telefon 08-402 04 77
070-887 99 86

lovisa.tengelin@svenskakyrkan.se

Jag arbetar med barn, familj, konfirmander och ungdomar i församlingen.
Mig träffar man oftast i Lokalen på Kammakargatan 30. På onsdagar är det Öppen förskola med fika, samvaro och sång för de yngsta och deras föräldrar. Tjejgruppen är på torsdagar. Det är tjejer från årskurs 4 som pysslar och pratar om både stort och smått. På kvällar och helger finns jag ofta tillsammans med våra konfirmander och ledare. En gång i månaden hittar ni mig på mässan för alla åldrar.
Hoppas att vi ses!

 

Administrativ personal

 

Bengt Kämpe
Klockare      

Telefon: 08-402 04 85
Sms: 070-305 99 03

bengt.kampe@svenskakyrkan.se

Jag kommer från en tjänst som församlingspedagog i Vällingby där jag var samordnare för barn och ungdomsarbetslaget. Jag är nu klockare i församlingen. Det är en tjänst som håller på att formas om och en av mina arbetsuppgifter är just att identifiera det som tjänsten innehåller. Jag har nu varit på plats sedan i början av november, det har varit inspirerande månader. Ett stöttande arbetslag, fantastisk musik och verksamheter som jag ser fram emot att träffa.

 

Thomas GahneThomas Gahne

Administratör/ekonom

Telefon 08-402 04 74
070-317 54 33

thomas.gahne@svenskakyrkan.se

Jag är ansvarig för ekonomin i Adolf Fredriks församling och i Gustaf Vasa församling. 50% i vardera församling. Arbetet inkluderar även stiftelse-förvaltningen och de bidrag som delas ut. Som sekreterare i församlingarnas kyrkoråd och kyrkofullmäktige sköter jag den praktiska sidan av deras arbete.

Monika Backlund BorgcrantzMonika Backlund

Informatör

Telefon 08-402 04 84
070-962 65 13

monika.backlund@svenskakyrkan.se

I huvudet på en informatör: Oftast pågår en kreativ process av något slag. Skriva en text. Hur får jag bästa utbytet av annonsen? Oj, där behövs ett nytt foto. Den händelsen ska jag puffa för på hemsidan. Vilken av församlingens alla aktiviteter ska jag informera om i Vi i Vasastan den här veckan? Sommarprogrammet måste vara tryckt och färdigt för utdelning innan midsommar. Tema och uttryck i affischen – vad väljer jag. Att ha en grafisk profil är viktigt för igenkänning. Ungefär så går det till när jag jobbar som informatör/marknadsförare av församlingens verksamhet. Poängen är att berätta om allt som sker, annars vet ingen och då märks vi ju inte.

 

Kyrkomusiker

 

Per-Ove LarssonPer-Ove Larsson

Organist

Telefon 08-402 04 78

per-ove.larsson@svenskakyrkan.se

Jag ansvarar för orgelspel och ackompanjemang vid församlingens högmässor och gudstjänster, dop, vigslar och begravningar, samt tisdagarnas Lunchmusik kl 12.15 och olika former av konserter. Ofta medverkar jag även i musikerkollegornas körkonserter. Dessutom sköter jag kyrkans klockspel och vården av orglarna.

 

Christoffer HolgerssonChristoffer Holgersson

Körledare

Telefon 08-402 04 80

 

christoffer.holgersson@svenskakyrkan.se

Läs presentation av Christoffer i Vårprogrammet 2011 på sidan 3.

Anders Eby Anders Eby

Kyrkomusiker

Telefon 08-402 04 79

anders.eby@svenskakyrkan.se

Jag delar min verksamhet mellan Adolf Fredriks församling och professuren i kördirigering vid Kungl. Musikhögskolan. I Adolf Fredrik arbetar jag med Adolf Fredriks Vokalensemble (AVE) vid gudstjänster och med Mikaeli kammarkör vid konserter.

 

Isabel Josephson

Körledare

Isabel.Josephson@svenskakyrkan.se

Jag heter Isabel Josephson och från höstterminen 2016 är det jag som kommer leda Miniorkören och Sångfåglarna. Jag är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan och kommer närmast från Engelbrekts församling där jag varit anställd som körledare i fem år. Tidigare har jag arbetat som körledare i Hägersten, Jönköping och Habo församlingar.

 

Vaktmästare, lokalvårdare, servering

 

Kenneth FröbergKenneth Fröberg

Kyrkvaktmästare

Telefon 08-402 04 72
070-298 69 89

kenneth.froberg@svenskakyrkan.se

Jag arbetar som kyrkvaktmästare. Därutöver sköter jag lokalvården i kyrkan och jobbar med administrativa uppgifter, utbildning m m.

 

 

 

Björn Barje
Kyrkvaktmästare

Telefon 08-20 70 76

bjorn.barje@svenskakyrkan.se

 

Göta LevinGöta Levin

Husmor

Telefon 08-402 04 81

gota.levin@svenskakyrkan.se

Min uppgift i Adolf Fredriks församling är att ta hand om olika sammankomster och fester, både interna och externa, i församlingens festlokaler. Det kan handla om dop-, bröllops- och begravnings-arrangemang eller konferenser och varierande möten. Kontakta mig gärna för ytterligare information.

 

Kanlaja JankhamiKanlaya Jankhami

Lokalvårdare

Telefon 08-20 70 76

saknar e-postadress

Jag arbetar med lokalvården på expeditionen, i samlingslokaler, barnlokaler och övriga utrymmen i fastigheterna. I arbetsuppgifterna ingår även att sköta växter, pynta och fräscha upp i lokalerna, samt göra relevanta inköp för detta.

 

Michael GhomriMichael Ghomri

Vaktmästare

Telefon 070-567 25 19

michael.ghomri@svenskakyrkan.se

 

 

 

 

 Svenska kyrkans logotyp

Adolf Fredriks församling
Besöksadress: Holländargatan 16
Postadress: Box 3270
103 65 Stockholm
Telefon: 08-20 70 76